Nieuws

Blijf op de hoogte van Muziekvereniging Polyhymnia!

Jaarlijks hoogtepunt van muziekvereniging Polyhymnia

Iedereen die denkt dat een muziekkorps bestaat uit een stel ouderen die in versleten uniformen oubollige liedjes spelen heeft het mis en is zeker afgelopen zaterdag niet in Sporthal Heidepark geweest. Daar werd de jaaruitvoering van Muziekvereniging Polyhymnia gehouden in de vorm van een middag- en een avondconcert. Onder leiding van Marinda Westendorp (mini- en majorettes), Henrike Palland (drumband) en voor het eerst Wilbert Sleumer (fanfare) werd een afwisselend en verrassend programma gebracht.

Tijdens de middaguitvoering lieten de jeugdleden zich van hun beste kant zien. Het publiek werd getrakteerd op een vol programma van muziek, show en dans. Opvallend was het grote aantal jeugdleden dat dit jaar meedeed, wat te maken heeft met Polyhymnia’s actieve samenwerking met Lemelerveldse basisscholen. De jonge leden maakten er een flinke show van en zetten alvast de toon voor de avonduitvoering. De middaguitvoering was gratis toegankelijk, om zo de drempel voor iedereen zo laag mogelijk te houden.

Voor wat betreft de avonduitvoering had Polyhymnia de lat, zoals ieder jaar, natuurlijk erg hoog gelegd. De tribunes en stoelen waren goed gevuld met geïnteresseerden. De avond werd geopend met een gezamenlijk optreden van de drie verschillende disciplines van Polyhymnia: majorettes, drumband en fanfare. Daarna wisselden zij elkaar af, alhoewel er één ‘interdisciplinair’ optreden werd opgevoerd door de drumband. De drummers lieten zich, nadat zij eerst een aantal sterke nummers hadden neergezet op de manier waarop wij ze kennen, van een andere kant zien door een optreden compleet in majorette-stijl neer te zetten. Natuurlijk lieten de majorettes zien hoe het écht moest, zowel het B- als het A-team. Dat de intensiteit van hun shows enorm was, was te zien, net als de geweldige creativiteit waarmee de shows waren samengesteld. De fanfare nam plaats op het podium en focuste zich wat minder op de show. Onder andere de klassieker ‘Bohemian Rhapsody’ passeerde de revue, net als een aantal andere bekende nummers. Al met al slaagden de Polyhymnialeden er aardig in het publiek te amuseren met een afwisselend programma. Hoewel dat iets uitliep was er na afloop geen klacht te horen vanuit de zaal. Polyhymnia hoopt dat alle bezoekers hebben genoten van haar jaaruitvoering en ziet hen graag in 2019 terug in de sporthal.

Tijdens het avondconcert werden nog een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Melissa Stobbelaar en Britt Westendorp werden bij de majorettes gehuldigd voor 12,5 jaar lidmaatschap. Bij de slagwerkgroep zijn Ronnie Koenjer en Barry Lubberts voor 25 jaar lidmaatschap toegesproken door voorzitter René Veenstra. Bij de fanfare werden vader en zoon Jan en Geert Wildvank voorzien van mooie woorden. Geert is eveneens 25 jaar lid en Jan is al veel langer muzikant, maar viert dit jaar zijn 25 jarig lidmaatschap bij Polyhmnia. Een mooi rijtje ervaring bij elkaar, daar is Polyhymnia trots op!

Nu zit de vereniging nog wel met versleten uniformen (dat gedeelte van het stereotypebeeld was namelijk wél waar) en deze wil zij graag vernieuwen. Dat kan met behulp van gulle giften tijdens de donateursactie. De leden van Polyhymnia zullen in de periode van 16 april tot 28 april langs de Lemelerveldse deuren gaan om te vragen om uw gift. Want wat zou het toch fijn zijn om de korpsleden weer fris en fruitig in nieuwe pakken op de straten van Lemelerveld te zien lopen!