Polyhymnia schrijft geschiedenis!

Tijdens de intocht van Sinterklaas heeft muziekvereniging Polyhymnia haar jeugdkorps geïntroduceerd. Veel oefening en “proefoptredens” zijn er aan vooraf gegaan, maar afgelopen zondag was het dan toch zover. Het jeugdkorps van muziekvereniging Polyhymnia heeft haar eerste openbare straatoptreden verzorgd, en hoe!!

Nadat het A-orkest de Sint had opgehaald en vervolgens de wachtende kinderen bij Het Anker heeft toegevoegd aan de stoet, ging de optocht verder naar De Brugstede. Daar stonden de jeugdige talenten te wachten om toegevoegd te worden aan het korps. Alsof ze al jaren meeliepen, gingen de talenten het optreden te lijf. Een machtig gezicht, zoveel muzikanten bij elkaar. Vervolgens werd er gemarcheerd richting Reimink, alwaar de Sint en zijn pietermannen moest worden afgeleverd. Ook hiervoor draaide het jeugdkorps haar hand niet voor om. Bij Reimink werd nog even een vlekkeloos staand optreden verzorgd onder leiding van tambour-maître Jop Schrijver.

Nadat de Sint en zijn gevolg bij Reimink naar binnen was gelopen marcheerde de voltallige vereniging nog één keer richting het clubgebouw. Het was een geslaagde dag en voorzitter René Veenstra sprak na afloop zijn trots uit richting de club. Nog nooit in de geschiedenis van Polyhymnia is de voltallige vereniging in één keer op straat te zien geweest. Dat was dus wel even een momentje waard………

Tevens was het de laatste keer in het huidige uniform. Zoals de planning nu lijkt zal de vereniging op haar jubileumuitvoering in 2020 haar nieuwe uniform presenteren. Uiteraard zal de jeugd dan ook in een nieuw jasje worden gestoken. Je kunt het je haast niet voorstellen, maar dan zal “het plaatje” nog mooier worden!