Nieuws

Blijf op de hoogte van Muziekvereniging Polyhymnia!

Studieweekend jeugdgroepen Polyhymnia

In het weekend van 8 en 9 september was het weer zover: de jeugd van muziekvereniging Polyhymnia mocht opnieuw naar Huetink Bloembollen voor het jaarlijkse studieweekend. Er werd geslapen in twee grote tenten. Twee dagen lang kon er gewerkt worden aan de nummers van de jeugdgroepen van de fanfare, slagwerkgroep en majorettes.

Natuurlijk bleef het niet alleen bij repeteren, zo af en toe was er ook ruimte voor andere vormen van ontspanning. Zo werden er op zaterdag buiten spelletjes georganiseerd, waar niet iedereen droog vandaan kwam. En zaterdagavond was er ruimte voor karaoke, waar bleek dat de meeste kinderen genoeg energie over hadden om even de voetjes van de vloer te doen (misschien door al die chocolademelk?). Na de dansjes was er nog even tijd om bij het kampvuur te zitten en marshmallows te verwarmen (al dan niet met behulp van een extra stuk hout).

Naast de reguliere repetities was er op zondag ook nog een exercitie, waarbij de jeugd werd geleerd hoe je precies op straat moet lopen als Polyhymnia. Om 16:00 uur op zondag was het alweer tijd voor het gezamenlijke slotconcert, waar ouders, broers en zussen, oma’s en opa’s en andere vrienden en familieleden op af kwamen.

Voor hen lieten de vele aanwezige (ruim 50) jeugdleden van Polyhymnia horen wat zij dit weekend, en vele weken daaraan voorafgaand, hadden geleerd en ingestudeerd. Nadat de groepen samen het slotnummer ‘Cheerleader’ opvoerden, werden de nodige bedankjes gedaan (aan familie Huetink en vrijwilligers), en mocht iedereen weer naar huis.